KRZYSZTOF TURZAŃSKI
SŁAWA UMIŃSKA-KAJDAN

Krzysztof Turzański Sława Umińska-Duraj

2023-05-16

Piekarski Paragon – fajny sposób na pomoc

Płacisz za chleb, bułki czy inne pieczywo. Paragon przypinasz na tablicy korkowej. Jeśli ktoś nie ma na jedzenie – zdejmie go z tablicy i wymieni na pieczywo. Genialne w swej prostocie. Akcję prowadzą Radni Obywatelskiego Klubu Radnych wraz z Piekarnią Tradycja w Piekarach Śląskich.

Pomysł Ewy Krawczyk, która zwróciła się z nim do radnych i szybko został zrealizowany. Akcja ta ma na celu pomoc osobom znajdującym się w trudnej sytuacji materialnej. Jednocześnie, dzięki takiej formie pomocy, osoby te nie muszą prosić bezpośrednio o wsparcie, co dla wielu z nich jest ważne ze względu na poczucie wstydu.

Mówiąc wprost: potrzebujesz wsparcia, brakuje Ci pieniędzy na jedzenie – wybierz się do Piekarni Tradycja i odbierz pieczywo. I tutaj ogromna prośba do Państwa: robiąc zakupy pomyślcie o potrzebujących i dokonajcie dodatkowego, choćby niewielkiego zakupu na ich potrzeby. I koniecznie  – udostępniajcie jak najszerzej informację o tej akcji.

Razem zmieniamy Piekary Śląskie!

← Powrót

Komentarze



Uwaga! Dyskusja jest moderowana raz dziennie (zwykle rano) - komentarze nie pojawiają się od razu w momencie publikacji. Komentarze nie związane z tematem posta, obraźliwe, wulgarne nie są publikowane. Jeśli nie widzisz swojego komentarza sprawdź MOJE ZASADY i REGULAMIN

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
6 komentarzy
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gość 1
Gość 1
2 lat temu

Pytanie: jak to możliwe by w dzisiejszych czasach, za rządów PiS, ktoś w Piekarach Śl. nie miał na chleb?

Thomas
Thomas
2 lat temu
Reply to  Gość 1

Na ale wielki mały będzie nie ze swoich po 800 dawać, no nie ma biedy sama słodycz. A drożyzna to jakiś wymysł opozycji a inflacja do wina tylko covid i putina jak wielki ekonomista Glapa stwierdził. A nawet krytyka rządu że jest tak duża inflacja to propaganda kremla jak głosi baner na centralnym banku NBP.

hanys
hanys
2 lat temu

mi akurat barzij smakuje łod konowoła. pyrsk

Karolina
Karolina
2 lat temu
Reply to  hanys

Jakbys nie miol co zric to i z biedry wdupcys

Last edited 2 lat temu by Karolina
??ee
??ee
2 lat temu
Reply to  hanys

Agnieszka ma często spalony. A przy okazji ktoś wie o tej rozbudowie piekarni?

PiekarskaBejba
PiekarskaBejba
2 lat temu
Reply to  hanys

To w drodze do konowoła proszę podejść do tradycji i kupić chleb na paragon dla potrzebującego 😉